Cod produs: Mineiul pe Mai
Disponibilitate: Stoc limitat

Mineiul pe Mai

   
      0 review-uri      
82 LEI
 

Ediția de față a Mineiului pe Mai a fost revizuită, completată și îmbunătățită din mai multe puncte de vedere. În acest sens trebuie menționată în primul rând introducerea Slujbelor următorilor Sfinți Români: Sfântul Ierarh Atanasie al III lea, Patriarhul Constantinopolului (2 mai) și Sfântul Cuvios Irodion de la Lainici (3 mai), precum și introducerea Sinaxarelor la Sfinții Români care nu au slujbă: Sfântul Mucenic Iuliu Veteranul (27 mai). Pe parcursul diortosirii...

mai mult  +

Ediția de față a Mineiului pe Mai a fost revizuită, completată și îmbunătățită din mai multe puncte de vedere. În acest sens trebuie menționată în primul rând introducerea Slujbelor următorilor Sfinți Români: Sfântul Ierarh Atanasie al III lea, Patriarhul Constantinopolului (2 mai) și Sfântul Cuvios Irodion de la Lainici (3 mai), precum și introducerea Sinaxarelor la Sfinții Români care nu au slujbă: Sfântul Mucenic Iuliu Veteranul (27 mai). Pe parcursul diortosirii textului s a realizat, de asemenea, îndreptarea tipiconală, dar și stilistică, a Slujbelor Sfinților Români menționate anterior.
Importantă și foarte utilă este introducerea în această ediție a Mineiului pe Mai a unei „Învățături de Tipic” despre modul cum se cântă Slujbele Sfinților cu prăznuire în zilele acestei luni, precum și îndreptarea riguroasă, din punct de vedere tipiconal, a tuturor Slujbelor din această lună a anului, ținând cont că ele se pot situa mai ales în perioada liturgică a Penticostarului.
Îmbunătățirea stilistică a limbajului, actualizarea datelor istorice și a numelor, cuprinse în special în Sinaxare, introducerea trimiterilor biblice la versetele din Sfânta Scriptură, lucru neîntâlnit în edițiile mai vechi ale cărților de cult, sunt tot atâtea importante elemente care au contribuit la înnoirea ediției de față a Mineiului pe Mai.

mai puțin  -