Cod produs: Icoană și mărturisire în viața Bisericii
Disponibilitate: Stoc limitat

Icoană și mărturisire în viața Bisericii

   
      0 review-uri      
53 LEI
 

Anul 2017, a fost considerat Anul omagial al sfintelor icoane, al iconarilor și al pictorilor bisericești și Anul comemorativ Justinian Patriarhul și al apărătorilor Ortodoxiei în timpul comunismului, în Patriarhia Română. Cu acest prilej, Facultatea de Teologie Ortodoxă „Dumitru Stăniloae” a Universității „Alexandru Ioan Cuza”, din Iași, a organizat, în perioada 23-24 octombrie 2017, simpozionul național, intitulat Icoană și mărturisire în viața Bisericii, care a...

mai mult  +

Anul 2017, a fost considerat Anul omagial al sfintelor icoane, al iconarilor și al pictorilor bisericești și Anul comemorativ Justinian Patriarhul și al apărătorilor Ortodoxiei în timpul comunismului, în Patriarhia Română. Cu acest prilej, Facultatea de Teologie Ortodoxă „Dumitru Stăniloae” a Universității „Alexandru Ioan Cuza”, din Iași, a organizat, în perioada 23-24 octombrie 2017, simpozionul național, intitulat Icoană și mărturisire în viața Bisericii, care a reunit ierarhi, profesori de teologie, istorici, specialiști din întreaga țară, precum și din străinătate.
Tematica abordată a fost variată, ca și preocupările academice ale participanților, iar studiile prezentate au fost grupate, în acest volum, în două secțiuni generale: I. Icoana în viața Bisericii și II. Mărturisirea în viața Bisericii.

La aceste studii se mai adaugă încă o secțiune cuprinzând materiale susținute în anul 2018, în Conferinței Naționale Teologia Ortodoxă românească la an de centenar.

mai puțin  -